Nieuws

31 augustus 2012

Verkiezingen 2012. Lieve mensen, ik wil mij met jullie stem keuze niet mee bemoeien, maar binnenkort gaan velen naar het stem lokaal en ik hoor van veel mensen dat zij geen idee hebben op wie ze gaan stemmen. Misschien is het een idee om toch naar een ander partij te gaan kijken. Iets wat u misschien aanspreekt is 'Mens en Spirit'. U kunt op hun site meer informatie vinden. www.mensenspirit.nl
Succes met u keuze.

18 juni 2012

31 augustus 2012

Verkiezingen 2012. Lieve mensen, ik wil mij met jullie stem keuze niet mee bemoeien, maar binnenkort gaan velen naar het stem lokaal en ik hoor van veel mensen dat zij geen idee hebben op wie ze gaan stemmen. Misschien is het een idee om toch naar een ander partij te gaan kijken. Iets wat u misschien aanspreekt is 'Mens en Spirit'. U kunt op hun site meer informatie vinden. www.mensenspirit.nl
Succes met u keuze.

18 juni 2012

15 juli 2014
Iedereen klaar en gezond voor de vakantie? Vanaf zaterdag 19 juli tot en met dinsdag 19 augustus is de praktijk gesloten.
Ik wens iedereen een fijne vakantie.

6 januari 2014
Wat is er veel gebeurd het afgelopen jaar. Ik hoop dat iedereen en heel gelukkig, gezond en liefdevol 2014 zullen hebben. 
Ik wil iedereen erop attenderen dat de telefoon nummer van de praktijk veranderd is. Ik had van velen begrepen dat ik moeilijk bereikbaar was dus daarom heb ik nu gekozen voor een mobiele nummer, 06-53860727. Het kan zijn dat ik niet bereikbaar ben dan vraag ik u de voicemail in te spreken en u wordt zo snel mogelijk terug gebeld. In het weekend en savonds ben ik op deze nummer niet bereikbaar. Mailen kan nog altijd naar info@carolinevandenbrug.nl.


13 mei 2013

‘Wat vinden mijn patienten daar dat ik ze blijkbaar niet geef?’

Deze vraag stelt Joop de Jong zichzelf in de Volkskrant van 13 mei 2013.

De Jong is hoogleraar culturele en internationale psychiatrie. Begonnen als tropenarts, specialiseerde hij zich later in culturele psychiatrie. Wat hem daartoe bewoog, was dat de patiënten die hij genas van TBC hun heling dachten te danken aan de lokale genezers. Zijn ervaringen in de tropen maken dat hij met respect spreekt over de resultaten van het werk dat de lokale genezers doen. Bovendien stelt hij zich de vraag: 'Wat maakt dat de helft van de mensen die gebruik maken van de reguliere gezondheidszorg ook gebruik maken van aanvullende en alternatieve therapieën!'

Bron: Volkskrant katern Wetenschap, 13 mei 2013


10 april 2013


Op 20 april is Mireille Mettes in Heiloo om haar MIR methode aan geinteresseerde te laten zien.
De naam ‘MIR’ staat voor Mentale en Intuïtieve Reset. ‘MIR’ betekent ‘Vrede’ in het Russisch. De MIR-Methode is een unieke zelfhelingsmethode die Mireille heeft ontwikkeld en schenkt aan iedereen in de wereld. Ze wenst iedereen vrede in het hoofd, in het hart en in het leven.

De onderwerpen die aan bod komen:

 1. Ontstaan van de MIR-Methode.
 2. Uitleg werking van de MIR-Methode
 3. MIR-Methode gebruiken bij jetlag, wisseling nacht- en dagdiensten, wisseling zomer- en wintertijd.
 4. MIR-Methode gebruiken bij behandeling van ziektes, veroorzaakt door virussen en bacteriën.
 5. Hoe ons immuunsysteem werkt.
 6. Wat vaccinaties doen met ons immuunsysteem.
 7. MIR-EHBO: sneller wonden genezen en heftige emoties kanaliseren.
 8. MIR-Methode gebruiken om bijwerkingen van medicijnen weg te halen.
 9. MIR-Methode gebruiken om medicijnen efficiënter te laten werken.
 10. MIR-Methode gebruiken bij verslavingen.
 11. Jezelf vrij maken van groepsdruk met de MIR-Methode.

Mireille gaat de dag levendig maken met verhalen, inspirerende video’s en doe-het-zelf-opdrachten.
Je krijgt die dag alle informatie in een cursusmap mee naar huis.

De kosten voor deze dag bedragen €155 inclusief cursus map, lunch, koffie/thee

Voor meer informatie kunt u terecht bij www.mirmethode.nl


13 februari 2013

Na 6 jaar met heel veel plezier mijn praktijk aan huis te hebben gehad is het nu tijd voor een volgende stap:

Vanaf 22 februari heb ik een mooie ruimte in het monumentale pand Sint Willibrordus aan de Kennemerstraatweg 464 te Heiloo.

Mijn kamer (nummer 1.07) bevindt zich in de linker vleugel op de eerste verdieping van het hoofdgebouw.

Het gebouw is toegankelijk via de hoofdingang. Het trappenhuis bevindt zich links in de gang. Eenmaal boven aangekomen slaat u links af en dan is het de vierde deur aan de linker kant. Als u slecht ter been bent kunt u gebruik maken van de lift (rechts in de gang).

Met het openbaar vervoer is het prachtige pand makkelijk te bereiken. Bus 167 vanuit Alkmaar, Castricum en Beverwijk stopt voor de deur en als u met de trein komt kunt u een OV fiets nemen op het station. Het is dan nog 5 minuten fietsen.

Als u met de auto komt zijn er voldoende parkeer mogelijkheden: aan beide zijden van de hoofdingang of op het grote parkeerterrein links achter het gebouw.

Voor het maken van afspraken of een telefonisch consult blijf ik bereikbaar op mijn huidige telefoonnummer 072-5155771

Er is ook de mogelijkheid om iets te nuttigen bij brasserie De Strandwal op het terrein.

Vanaf 22 februari 2013:                                                              

STICHTING WILLIBRORDUS HEILOO

KENNEMERSTRAATWEG 464

1851 NG HEILOO

Post adres:

Oudburgerlaan 36

1852 KP Heiloo


9 oktober 2012

Dankzij een paar oplettende klanten ben ik  pas achter gekomen dat een helebol informatie wat ik op de site dacht te hebben staan er niet meer op staat. Een aantal dingen zijn nu wel weer te zien maar helaas mijn logo niet. Mijn excuses voor alle ongemak en het wordt zo snel mogelijk opgelost!

20 augustus 2012

's Avonds eten maakt je niet dikker
In een nieuw Duits onderzoek wordt gesteld dat het onzin is dat je door 's avonds te eten dikker zou worden. Volgens dit onderzoek maakt het niet uit wanneer er gegeten wordt, maar wel de hoeveelheid voedsel die je eet. De timing van de voedselinname speelt volgens voedingsdeskundige Gisela Olias totaal geen rol. ‘Wie 's morgens heel veel eet en vervolgens 's avonds honger leidt, heeft uiteindelijk evenveel calorieën opgenomen als degene die zijn voeding gewoon verspreid heeft over de hele dag.' Mensen die een vermageringsdieet volgen moeten dan ook niet denken dat ze zullen afvallen omdat ze 's avonds een maaltijd overslaan. Het is gewoon belangrijk dat je oplet dat je niet meer calorieën inneemt dan je verbrandt. Ook de oude wijsheid dat je twee uur voor het slapen gaan beter niets meer kunt eten trekken de Duitse onderzoekers in twijfel. Wie 's nachts eet verbrandt de opgenomen calorieën de volgende ochtend, zo stellen ze. Toch adviseert onderzoekster Gisela Olias om 's avonds laat niet te veel te eten. Door het proces van de spijsvertering slaapt men namelijk onrustiger.
Bron: Nu.nl

15 juni 2012

WAT ZIT ER IN UW ETEN?
boek
Door Corinne Couget en Will Jansen
Uitgeverij Bouillon Culinaire Journalistiek
Prijs euro 9,90
ISBN: 9789077788288
 
De gifgids 'Wat zit er in uw eten?' is een bewerking van Will Jansen naar het een Frans gidsje van Corinne Couget. Schokkende feiten over de E-nummers in onze voeding passeren de revue. De onschuldige consument in de supermarkt lijkt door gifmengers te worden misleid. Aspartaam (E951) dat veel in lightproducten wordt gebruikt is de grootste boosdoener. 'Het is puur gif met een lijst van bijwerkingen die varieert van lichte hoofdpijn tot hersentumoren' aldus de auteur. Het gidsje is handzaam opgemaakt in pocketformaat zodat iedereen het bij zich kan hebben tijdens het boodschappen doen. De E-nummers staan opgesomd met een uitleg en wat ze in het menselijk lichaam kunnen veroorzaken. Groen is oké, oranje is oppassen en rood is absoluut vermijden. De meeste E-nummers staan in het rood. Men verwacht niet dat giftige ingrediënten door de autoriteiten toegestaan worden, maar de werkelijkheid is anders. Het bestuderen van etiketten en verpakkingen levert een schat aan informatie op zodra men kan opzoeken wat de toevoegingen betekenen.

Couget bestudeert al meer dan veertien jaar de giftigheid van voedseladditieven en heeft tientallen internationale onderzoeken naast elkaar gelegd. Van haar hand kwam het gidsje 'Additifs Allimentaires'. Will Jansen is als auteur van de Culinaire Almanak en uitgever van het tijdschrift Bouillon 'culinair expert'. Hij liep in Frankrijk tegen dit gidsje op en werd er zo door gegrepen dat hij besloot het te vertalen voor de Nederlandse markt. Er is geen gids als deze in ons land. Het is klein genoeg om in je tas te steken en overal mee naar toe te nemen.
Bron SORAG

 
 
 
17 juli 2012
 
Bewegen helpt tegen opvliegers
 
Vrouwen in de overgang hebben minder last van opvliegers nadat ze gesport hebben. Dat blijkt uit een onderzoek van Penn State University.
De onderzoekers volgden 15 dagen 92 vrouwen van 40 tot 59 jaar. Deze proefpersonen hadden last van milde tot gemiddelde overgangssymptomen en gebruikten geen hormoontherapie.
Ze droegen een versnellingsmeter waarmee hun lichamelijke activiteit geregistreerd werd. Ook hun huidtemperatuur werd gemeten. De vrouwen noteerden bovendien zelf elke opvlieger.
De proefpersonen bleken minder opvliegers te hebben als ze bewogen hadden. Dit positieve effect hield zo'n 24 uur aan.
"Voor vrouwen met gemiddelde opvliegers is er geen enkele reden om lichamelijke activiteit te vermijden. Het kan juist helpen en het is zeker de beste manier om gezond te blijven als je ouder wordt", aldus Steriani Elavsky.

Bron: nu.nl

 
19 juni 2012
 
 
Homeopathie dreigt uit de schappen te verdwijnen

 Huizen, 18 juni 2012 - Bekende homeopathische zelfzorggeneesmiddelen, zoals Nisyleen, Cinuforce, Oscillococcinum en Spiroflor SRL gelei, dreigen uit de schappen van de apotheken en drogisterijen te verdwijnen. Minister Schippers van Volksgezondheid wil niet dat nog langer op verpakkingen en in bijsluiters van homeopathische geneesmiddelen vermeld staat waarvoor ze gebruikt kunnen worden. Zonder deze informatie wordt het de consument onmogelijk gemaakt om een geschikt product te kiezen. Gebruikers en leveranciers van homeopathische geneesmiddelen luiden bij de Tweede Kamer de noodklok om te voorkomen dat de regeling van minister Schippers per 1 juli wordt uitgevoerd.
 
 
Homeopathische geneesmiddelen zijn populair in Nederland. Er worden jaarlijks 4,5 miljoen verpakkingen van verkocht. In driekwart van de huishoudens is een homeopathisch geneesmiddel aanwezig. Uit onderzoek van Synovate blijkt dat 20% van de Nederlanders een duidelijke voorkeur heeft voor het gebruik van homeopathische geneesmiddelen als zij last hebben van eenvoudige gezondheidsklachten waarvoor doktersbezoek niet nodig is. Slechts 24% van de bevolking gelooft (helemaal) niet in homeopathie.
 
Voor zelfzorgproducten die de consument op eigen gezag zonder recept aanschaft, is het essentieel dat op de verpakking te zien is waar het geneesmiddel voor gebruikt kan worden. De consument kiest aan de hand van de toepassing voor het product dat het beste past bij de kwaal. Als op homeopathische geneesmiddelen niet staat waarvoor het toegepast kan worden, zullen deze producten niet gekocht worden met als gevolg dat ze uiteindelijk uit de schappen zullen verdwijnen.
 Achtergrond
De Europese wetgeving biedt voor homeopathische geneesmiddelen de mogelijkheid om de toepassing ervan op een andere manier te onderbouwen dan voor reguliere geneesmiddelen gedaan wordt, dus zonder klinische onderzoeken. Het mag dan niet gaan om levensbedreigende ziektes, maar alleen om eenvoudige gezondheidsklachten, zoals griep, verkoudheid, hoesten, hooikoorts, huidirritatie, spier- en gewrichtspijn, nervositeit, darmkrampjes en wratten. Nederland was het eerste land in Europa dat van deze mogelijkheid gebruik maakte, gevolgd door steeds meer Europese landen.
Minister Schippers wil daar een einde aan maken.
Rol Koninklijke Vereniging Homeopathie Nederland
De Vereniging Homeopathie oefent momenteel politieke druk uit om dit onderwerp op de agenda te krijgen. Daarnaast heeft de Vereniging Homeopathie middels het versturen van een persbericht de pers benaderd. Ook zal de Vereniging Homeopathie met het oog op de nieuwe verkiezingen politieke partijen wijzen op het belang van een goede toegankelijkheid van homeopathie in Nederland.

Bron Koninglijke Vereniging Homeopthie Nederland

31 maart 2012
Op zondag 25 maart is ons dochter en derde gezonde kind ter wereld gekomen. Zij heet Méabh en haar zus Caoímhe en broer Daragh zijn erg blij.

31 oktober 2011

Eind maart 2012 verwachten wij ons derde kind!

2 december 2010

Hoogleraar laat kinderen spelen, niet leren.

Kinderen worden op veel te jonge leeftijd klaargestoomd voor de kenniseconomie. Dat heeft een averechts effect, stelt Sieneke Goorhuis-Brouwer, bijzonder hoogleraar Spraak- en Taalstoornissen bij het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Veel kinderen raken overprikkeld of ontwikkelen een fundamentele onzekerheid. Er worden bij ons steeds meer gezonde kinderen aangemeld met vermeende ontwikkelingsproblemen', zegt Goorhuis-Brouwer. Educatieve programma's die aanvankelijk alleen bedoeld waren voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand, worden nu uitgevoerd in de kinderopvang. ‘Maar kinderen moeten hun peuter- en kleuterperiode juist ten volle beleven', vindt Goorhuis-Brouwer. ‘We geven een jonge baby echt geen boerenkool met worst. In het onderwijs doen we dat wel, in overdrachtelijke zin. En dan zijn we nog verbaasd dat het kind darmstoornissen krijgt.' 
 
 
 
 
 
 
 
30 november 2010

Griep-prik

Zo'n 4 miljoen Nederlanders hebben de afgelopen tijd een griepprik gehaald. Maar of dat veel zin heeft is nog maar de vraag. Griepdeskundigen spraken kortgeleden in het tv-programma Zembla openlijk hun twijfels uit over de effectiviteit van de griepprik. Een bedroevend feit daarbij is dat niemand precies weet hoe goed en op welke manier het griepvaccin werkt. Er is namelijk nooit goed onderzoek naar gedaan! In 2006 publiceerde de Cochrane Collaboration, een onafhankelijke organisatie waarbij wetenschappers van over de hele wereld zijn aangesloten, hierover een vernietigend artikel. Zij kwamen tot de slotsom dat er totaal geen bewijs is dat de griepprik doet waarvoor deze bedoeld is, namelijk longontsteking en sterfte voorkomen. Deze conclusie heeft de Cochrane Collaboration in juni van dit jaar in een nieuw artikel bevestigd.
Bron SORAG
 
 
 
 
30 oktober 2009
Kurkuma blijkt wetenschappelijk te helpen tegen slokdarm kanker

Wetenschappers van het Cork Cancer Research Centre in Ierland hebben ontdekt dat kurkuma in staat is om kankercellen af te breken. Het team van Sharon McKenna stelde vast dat kankercellen begonnen af te sterven binnen de 24 uur nadat ze in contact waren gekomen met kurkuma. Ook bleek dat de kankercellen vervolgens vanzelf begonnen op te lossen.Eerdere studie toonden ook al aan dat kurkuma de groei van vetcellen vermindert, waardoor je dus niet aankomt. Ander wetenschappelijk onderzoek heeft dan weer aangetoond dat kurkuma beschermt tegen dementie.
In alle studies gaat het over tests in laboratoriums. Verder onderzoek moet aantonen of kurkuma ook bij mensen dezelfde heilzame effecten heeft.
In de Indiase keuken is kurkuma een veelgebruikt kruid. De kleur is geel en de smaak is lichtjes bitter.

(bron Gezondheidsnet.be)
 
 
3 november 2009
Fit & Gezond Beurs Grote Kerk Alkmaar 2009

Ondanks de tegenvallende bezoekers aantal van de Fit & Gezond Beurs afgelopen weekend, heb ik een heel geslaagde beurs gehad. Mijn dank aan iedereen die ik heb mogen ontvangen en meten.

 
6 november 2009
 
 
 
 
Nog een stuk dichter bij?
 
Uit een Amerikans onderzoek blijkt dat twee derde van de ME/CVS patienten het virus XMRV in het bloed heeft.Dit virus is mogelijk de oorzaak van het chronisch vermoeidheidssyndroom ME/CVS. Dit heeft de ME/CVS-Stichting Nederland vandaag laten weten. De onderzoekers van de Universiteit van Nevada keken naar het bloed van 101 mensen die lijden aan chronisch vermoeidheid en naar dat van meer dan tweehonderd gezonde proefpersonen. Van hen was respectievelijk twee derde en 4 procent besmet met XMRV. Ze zagen dat het virus bij de eerste groep actief eiwitten aanmaakt en zich deelt en verspreidt. Het lichaam schakelt hierop een afweermechanisme in. Daarbij treden heftige reacties op. Bij gezonde mensen produceert het geen eiwitten en is er daarom ook geen reactie van het lichaam.
 
(Bron AOV)

22 mei 2009
Pinda-allergie onder de loep

Veel mensen zijn allergisch voor pinda’s en kunnen daar enorm veel last van ondervinden. Dit gegeven heeft ertoe geleid dat vrouwen wordt afgeraden om pinda’s te eten tijdens de zwangerschap. Ook wordt geadviseerd om de voeding van baby’s en kleuters pindavrij te houden. Een groot onderzoek naar pinda-allergie heeft het nut van deze waarschuwing echter ondermijnd. De onderzoeker concludeerden namelijk dat wanneer er geen pinda’s werden gegeten, dit juist aanleiding was voor de hoge pinda-allergie. In Engeland, waar het eten van pinda’s wordt afgeraden, komt meer pinda-allergie voor dan in Israël waar dit niet gebeurt. Om iedere twijfel weg te nemen, is er een grote studie opgezet. Tot de uitkomst daarvan bekend is, blijft de eerdere aanbeveling om pinda’s uit de buurt te houden van zwangeren en baby’s van kracht.
Bron: Journal Allergy Clin Immuno


 


Sinds 1 maart 2008 ben ik aangesloten bij de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijzen. Dit betekent dat de consulten voortaan in veel gevallen door de verzekering vergoed zullen worden. Dit is afhankelijk van uw aanvullende zorgverzekering . Onder het menu 'Prijslijst' vindt u een overzicht van de verschillende verzekeringensmaatschappijen en polissen met daarbij de vergoeding. U kunt voor vragen over vergoedingen natuurlijk ook altijd contact opnemen met uw verzekeringsmaatschappij. Vermeld hierbij dat het om een consult bij een lid van de VBAG gaat.


Praktijk Caroline van den Brug