Anna

Moe, moe, moe. Al jaren was ik doodmoe. Ik stond doodmoe op en ging uitgeput weer naar bed. Ik had nooit energie om iets leuks te doen en zag overal tegenop.

Als ik had gewerkt kwam ik thuis, eten, opruimen en dat was het. Tijdens het journaal viel ik al op de bank in slaap.

Ik was niet in balans, kon weinig hebben, het gevoel dat iedereen je in de weg loopt en wilde alleen maar rust.

Ook werd ik steeds stijver, had grote moeite met opstaan als ik een half uurtje had gezeten en had dan een paar minuten nodig voor ik mijn ene voet voor mijn andere kon zetten.

Moeite met in en uit de auto stappen. Ook had ik last van mijn darmen, ik had vaak diarree, buikkrampen etc. Verder had ik regelmatig last van duizelingen en trillende handen.

Ook kwam ik kilo´s aan. Omdat ik ook opvliegers had en vooral ´s nachts veel last van nachtzweten schreef ik al mijn klachten toe aan de overgang.Wat anders zou het kunnen zijn. De huisarts kon twee dingen voor mij doen. Hormonen voorschrijven zodat de overgangsklachten wat minder zouden worden en ik kreeg een verwijzing voor een psycholoog.

Toen hoorde ik van Caroline.

Ik heb een afspraak gemaakt en ik wist niet wat ik hoorde.

Ik had salmonella wat mijn darmklachten veroorzaakte. Ik had Pfeifferresten in mijn lichaam, een niet goed werkende schildklier en dat ik combinatie met de overgang veroorzaakte dat mijn extreme moeheid en het feit dat ik niet kon afvallen. Mijn evenwichtsorgaan werkte niet goed. Ook had ik toxische stoffen in mijn lichaam, en was mijn celvervuiling veel te hoog waardoor mijn lichaam vrijwel niets opnam van wat ik via mijn eten en drinken binnenkreeg.

Mijn energielevel was maar eenderde van wat het zou moeten zijn.

Na 6 weken kwam ik terug bij Caroline. Ik was 6 kilo afgevallen, en had geen diarree en buikklachten meer. De stijfheid was vrijwel weg, en de overgangsklachten een stuk minder.Ik had geen last meer van duizelingen. Na weer 6 weken was mijn moeheid verdwenen. Ik wist niet meer hoe het voelde om niet moe te zijn, maar toen ik na een dag werken nog energie had om andere dingen te gaan doen realiseerde ik me dat mijn energie weer terug was na al die jaren en wat ik al die tijd gemist had. Ik voel me nu goed en in balans en wil dat graag zou houden, daarom ga ik nu ongeveer 1x in de 3 maanden naar Caroline toe.

Anna