Susanna

Al dertien jaren geleden zijn mijn klachten begonnen. Ik had mijn ontlasting niet meer onder controle. Als ik na het eten ging sporten kreeg ik hele erge krampen en had ik een broek vol ontlasting. Ik had geen controle meer over mijn kringspier. Uit eten was ook geen optie. Ik werd in de loop van tijd ook steeds vermoeider. Ik kon thuis niet gaan zitten of ik viel in slaap. ‘s Avonds op de bank tv kijken zat er niet meer in. Onder tussen heb ik ook allerlei allergieën gekregen.

 

Ik ben toen naar de huisarts gegaan en mijn ontlasting werd op allerlei ziektes gecontroleerd. Er kwam niks uit. De huisarts wist niet wat hij met mij aan moest dus stuurde hij mij door naar het ziekenhuis.

Ondertussen kreeg ik ook overal ontstekingen in mijn lichaam en in mijn gewrichten. In het ziekenhuis heb ik zoveel onderzoeken gehad maar zij konden ook niets vinden. Ze hebben mij verteld dat ik een ‘snel werkende dikke darm’ had en ik moest ermee leren leven. Daarna werden mijn klachten erger en volgens de huisarts had ik een van de driehonderd soorten reuma. Hij wist niet welke, maar ik kreeg er medicijnen voor. Ik zat regelmatig bij de tandarts met kaakontstekingen, maar ook hij kon er niets aan doen.

 

Ik werd er radeloos van en daardoor had ik weinig zelfvertrouwen.

 

Ik was ten einde raad. Ik ben regelmatig naar huis gestuurd omdat ze niets konden vinden, dus ook niets voor me konden doen of betekenen. Toen sprak ik iemand die zei iemand te kennen die mij kon helpen. Ik sprak daarna Caroline en kreeg het idee dat ze me begreep wat mij klachten waren. We hebben een afspraak gemaakt.

 

In juni was het zover dat ik naar haar toe ging. Caroline legde mij uit wat ze ging doen en wat ik moest doen. Een staafje vasthouden en op mijn andere hand meet ze met iets dat op een pen lijkt. Ze is begonnen met testen en er kwam een grote lijst met allerlei dingen die ik niet aan haar verteld had; hoge bloeddruk, aanleiding tot suikerziekte, slecht werkende schildklier, ontstekingen in mijn kaken, hogere luchtwegen-problemen en nog veel meer. De boosdoener van alles kwam aan het licht. Een candida-infectie. Ik ben hier erg van geschrokken.

 

Van Caroline kreeg ik een dieet met dingen die ik mocht en ook niet mocht hebben. Ze had ook de titel van een boek aan mij gegeven wat mij heel erg geholpen heeft. Ik kreeg ook allerlei druppels voor afvoer en tegen de candida. Na negen weken moest ik terugkomen.

  

Op den duur begon ik me beter te voelen. Mijn collega’s hadden op sommige dagen moeite om mij bij te houden met het werk.Ik had dus er al dagen bij dat ik energie had, wat ik vroeger ook had.

   

Na mij negen weken trouw aan een dieet, druppels en andere dingen te hebben gehouden, ben ik weer met zenuwen naar Caroline gegaan. Ondertussen hebben we gemaild als ik vragen had. Boven verwachting was de uitslag van mijn energie van tien procent naar vijfenzestig procent gegaan. Er was duidelijk een hoop verschil. Mijn bloeddruk was duidelijk lager enz. enz. Ik kreeg nu producten mee om me te ondersteunen omdat ik al een hele tijd tekort kwam aan verschillende mineralen en vitaminen.

 

In december ging ik weer voor controle. Ik had honderd procent energie en voelde me veel beter. Ik ben zelfs uit eten geweest zonder ongelukken. De candida is weg. Ik hoefde pas over een half jaar terug te komen. Ik heb in al die tijd geen ontstekingen en andere klachten gehad, wat mij wel verbaast. Ik weet nu pas wat ik al die jaren gemist heb.

 

In al die tijd ben ik ook 22 kilo afgevallen, wat een mooie bijkomstigheid is, want er mocht zeker wel het een en ander af.

  

Ik hoop nu mensen met allerlei klachten naar Caroline te sturen, maar de meesten staan er toch vreemd tegenover. Het is mij gelukt met een paar mensen en die hebben er echt baat bij. Ik hoop dat de anderen ook een keer gaan. Ze zien allemaal dat het met mij goed gaat.